Hogyan tanítsuk meg veszíteni gyermekünket?

Minden szülő ismeri azt frusztráló tanácstalanságot, amit akkor érez, amikor a gyermeke földhöz vágja a társasjátékot – esetleg saját magát is – és őrjítő hisztibe kezd egy vesztes partit követően. Hogyan előzhetjük meg, hogy a meghitt családi együttlét ajtócsapkodós veszekedéssel végződjön? Hogyan tanítsuk meg veszíteni gyermekünket?

A halál és a lányka

A gyermekek – bár néha szeretnénk ezt hinni – nem annyira szavainkat vésik az eszükbe, sokkal inkább a viselkedést, amit tőlünk látnak. Nem az elhangzottakat  értik meg, hanem gesztusainkat és érzelmi állapotainkat kódolják és az üzenetek valódi tartalma hat rájuk.

Anyaság – bűntudat nélkül!

Az 5 leggyakoribb ok, amiért az anyukáknak bűntudata van

A "nevelejünk sikeres gyereket" projekt - buktatói

Elfoglalt ovisok, agyonhajszolt iskolások, alvászavarral küzdő egyetemisták. Már nem csak felnőttek körében gyakori a túlterheltség, kapkodás és az állandósult időhiány, lassan egy gyermeknek is hosszasan kellene lapozgatnia nem létező határidőnaplójába, hogy egy szabad fél órát találjon.  A „neveljünk sikeres gyermeket” projekt azonban nem biztos hogy a legsikeresebb vállalkozás!

Anyák áldozatszerepben! 3 érv amellett, hogy anyaként is megőrizd az identitásodat!

Aki felismeri, hogy baj van, az jó úton jár. Aki túl tud lépni azon, hogy ő áldozata egy helyzetnek, amin nincs lehetősége változtatni, akkor már félúton van! A helyzet adott, de az, ahogyan ezt a helyzetet megéljük és kezeljük az bizony már a saját felelősségünk.

Tedd könnyebbé az életed anyaként!

Mindenki szeretné, ha a gyermekében nem egy, a konyhában robotoló, fáradt és boldogtalan anya képe alakulna ki, de mit lehet tenni annak érdekében, hogy a gyermekek egy mosolygós anyuka mellett nőjenek fel? 

Milyennek látnak minket gyermekeink?

A sok feladat és kötelesség mellett érdemes lehet megállni egy pillanatra és végiggondolni, hogyan is látnak bennünket gyermekeink, milyen üzenetet közvetítünk akaratlanul viselkedésünkkel nap, mint nap!