Így érheted el, amit szeretnél!

Szinte mindnyájunk fejében vannak tervek, vágyak, elképzelések, melyeket szeretnék elérni, megvalósítani. Ezek vonatkozhatnak a munkára, a magánéletünkre, vagy akár önmagunkra is.

4 készség, ami fontosabb a gyermeked jövője szempontjából, mint a tanulmányi átlag

 A kamaszkor az identitásalakulás kiemelten fontos időszaka. Ebben a 4-5 évben egy kamasznak a kémiánál sokkal fontosabb készségeket is el kellene sajátítania, ahhoz hogy sikeres és boldog felnőtt élete legyen.

6 dolog, ami a boldog emberekre jellemző!

A körülményeink adottak, egy részükön változtatni sincsen lehetőségünk. Néha persze történnek jó dolgok, olyankor egy kicsit talán boldogok vagyunk, de aztán jönnek a mindennapi terhek, stresszek, konfliktusok. Hogyan is lehetnék boldogabb? Ezzel szemben ott vannak a „bezzegmások”, akiknek „jó” életük van.  Tényleg ilyen egyszerű volna a képlet? Szerencsére nem! Boldogságérzésünknek csupán 10%-a függ a körülményektől! Lássuk mi a helyzet a maradék 90%-kal!

"MIREJÓ" az iskola?

Aki olvasta Janikovszky Éva Iskolás leszek c. zseniális gyermekkönyvét, az bizonyosan emlékszik a mirejó játékra. Aki nem olvasta, annak elmesélem: a gyerekek kitalálnak egy játékot, melynek során maguk fedezik fel, hogy mire jó az iskola, mire jó az olvasás, mire jók a számok. Ez a játék a mirejó! Most rajtunk, felnőtteken, szülőkön van a sor, hogy kérdezzünk: mirejó az iskola?